Neem contact met ons op

Geef uw gegevens op voor een rondleiding of reservering

Rondleiding

Historie & Nu

De villa werd gebouwd in 1910 door architect W.G. Welsing (Arnhem) voor de Bossche ondernemer J. de Gruyter in een stijl
die elementen vertoont van de Engelse landhuisstijl.

Een villa met
rijke historie

GEHEEL VRIJGELEGEN STADSVILLA MET SIERTUIN IN DE WIJK HET ZAND.

De villa werd gebouwd in 1910 door architect W.G. Welsing (Arnhem) voor de Bossche ondernemer J. de Gruyter in een ontwerp die elementen vertoont van de Engelse landhuisstijl. Het eclectische interieur mengt elementen van de Art Déco, het Neo-Classicisme en de Neo-Gotiek. Welsing heeft als huisarchitect van De Gruyter ook diverse winkelpanden van het grootwinkelbedrijf van de familie ontworpen. De villa is momenteel als kantoor –voor meerdere bedrijven –in gebruik.

De oostgevel, die in 1916 al ingrijpend was gewijzigd, is in 1991 uitgebreid met een halfronde, onderkelderde glazen aanbouw onder plat. Tevens werden toen de kelderkoekoeken aan de west-, noord-en zuidgevel afgedicht met glazen bouwstenen.

De Wijk Het Zand is tussen 1890 en 1915 gebouwd in een gebied tussen de oude binnenstad en het spoor en ontleent zijn naam aan de noodzakelijke ophoging van het terrein dat voor militaire inundaties was afgegraven.

De woningen werden gerealiseerd door particulier initiatief en voornamelijk betrokken door welgestelde Bosschenaren. Vanaf de Stationsweg, de primaire hoofdas van Het Zand, neemt de rijkdom in ornamentiek van de bebouwing in noordelijke en zuidelijke richting af, hetgeen correspondeert met de oorspronkelijke grondprijzen en de sociale status van de voormalige eigenaren en bewoners.

Uitzondering hierop vormt een representatief ensemble van vrijstaande villa’s aan de oostzijde van het Julianaplein en een deel van de Koningsweg.

DE GRUYTERHUYS
ANNO 2021

De Gruyterhuys heeft een metamorfose ondergaan waarna het thema ‘Kantoorsuites & vergaderen*****, centraal staat.

Na deze metamorfose van De Gruyterhuys zijn alle karakteristieke, rijksmonumentale elementen van het gebouw, gecombineerd met een moderne, exclusieve maar gemoedelijke uitstraling, teruggebracht of behouden. De entree is stijlvol ingericht als ontvangstruimte en lobby, vergelijkbaar met een boetiekhotel, waarbij gebruik is gemaakt van warme tinten en moderne materialen, gecombineerd met goede sfeerverlichting en designmeubilair. De algemene ruimtes, waarbij ook de sanitaire ruimtes, hebben een exclusieve uitstraling.

Op de begane grond is een volledige geoutilleerde keuken ingericht, deze biedt naast goede koffie een sfeervolle ruimte voor de bereiding van o.a. lunch van onze ondernemers. De keuken staat via een eigen deur in verbinding met boardroom ‘De Gruyter’, waardoor vergaderen met lunch of private dining tot de mogelijkheden behoort. ‘De Gruyter’, onze grootste boardroom heeft een luxe maar informele uitstraling en is voorzien van alle gemakken, zoals designmeubilair voor 10 personen en Apple TV ten behoeve van presentaties. De kleinere boardroom ‘De Grutter’ is geschikt voor maximaal 8 personen, en ook deze heeft een zeer aangename luxe sfeer.
De kantoorsuites van De Gruyterhuys zijn gestyled volgens de nieuwe ‘look & feel’ van onze huisstijl en variëren in grootte van een tot vier werkplekken. Allen ruim van opzet, sfeervol ingericht en indien gewenst voorzien van designmeubilair. In overleg met de verhuurder is het aantal werkplekken uit te breiden. De Gruyterhuys richt zich op hoogwaardige zakelijke dienstverleners en is uitermate geschikt voor ondernemers die waarde hechten aan een stijlvolle werkomgeving met ontvangstmogelijkheden op niveau. Hierbij zijn onze ‘full service’-mogelijkheden, flexibiliteit, gemoedelijkheid en een uitstekende bereikbaarheid van essentieel belang.

Vragen of wilt u graag een
bezichtiging inplannen?

Neem contact op